Първоначално публикувано от Madjo
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем пепелника 156
Collapse
X
-
Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеДо колкото виждам от снимките,трябва да е в червеното кръгче.Ами трябва така да я закачиш,че да противодейства на капачето(да се стреми да го държи отворено).Зъбното колело което се върти(другото е рейка),има ход в двете посоки,обаче в един момент спира да се върти в обратната посока на която завърташ....точно този момент трябва да нацелиш при затворено положение да ти седи пепелника хем затворен,хем да е прилепнал хубаво и да е наравно с конзолата......Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеКолега, понеже си с фейслифт, не мога да ти кажа как стои пружината, но с колелцата номера е да ги завъртиш до упор в посоката на която се въртят при затваряне и в това положение сглабяш при леко отворено положение.При затварянето след това ще щракне и ще се заключи.
само не ми стана ясно колеги, как точно да ги завъртя след като са капсуловани и са плътно прилепнали за тази рейка по която се движат? ето снимки на колелцето с рейката и на гърба му как е капсуловано
благодарностиAlfa Romeo 159 2.4 20V JTDm SW TI Q4 2007
Alfa Romeo 156 1.9 16V JTDm SW Sport 2005 - втората бивша
Alfa Romeo 155 2.0 8V TS 1995 - бившата мръсница
sigpic
Comment
-
изрових от колегите от анлгийският форум следната снимка, на която ясно се вижда че в средата на пепелника има някакъв механизъм - на гърба на пепелника е каналът а в другата част е пластината, която влиза в този канал и го държи затворен /снимка 1/.
за жалост обаче при мен липсва тази пластина, само каналът е там и от греста си личи, че се е търкал в пластината, която обаче липсва /снимка 2 и 3/.
някакви съвети как да присъдя някаква пластина?Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm SW TI Q4 2007
sigpic
Comment
-
пепелника се затваря вече!
привет колеги,
най-накрая разреших проблема с незатварящият се пепелник, намерих липсващата пластина - беше изпаднала в централната конзола след демонтирането на пепелника и като я сложих на мястото и в основата която държи пепелника всичко се оправи - влиза си в гнездото и се заключват.е. при мен зъбните колелца не играят никаква роля за заключването (прилагам снимки)
благодаря на отзовалите се колеги за съветите, поздравиLast edited by Madjo; d.m.y г., 13:14.Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm SW TI Q4 2007
sigpic
Comment
-
Някой може ли да ми каже как точно е монтирана пружината на пепелника на 156 , защото го разглобявах за да сменя крушката и имам спомен , че преди се отваряше плавно , а сега е толкова натегнат, че се отваря със сила, чак се праска долу!!!Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
Comment